Search found 10 matches

Go to advanced search

by jpwright
Fri Apr 21, 2017 4:46 pm
Forum: Yocto
Topic: want to build extended SD card using fsl-image-qt5, missing .ubi file [ANSWERED]
Replies: 1
Views: 1726

want to build extended SD card using fsl-image-qt5, missing .ubi file [ANSWERED]

Hi, I'm hoping to use an extended SD card to burn my image based on fsl-image-qt5 to NAND flash. Following this guide: http://variwiki.com/index.php?title=VAR-SOM-MX6_Yocto_Jethro_R4_Build_Yocto_release#Create_an_extended_SD_card -- seems like the var-create-yocto-sdcard.sh script looks for fsl-imag...
by jpwright
Thu Dec 01, 2016 8:17 pm
Forum: Yocto
Topic: Issue playing video using Qt5 QMediaPlayer / gstreamer [SOLVED]
Replies: 4
Views: 5967

Re: Issue playing video using Qt5 QMediaPlayer / gstreamer

Thanks, dzawisko.
I can confirm that the playback issues were resolved by switching to a QML app and using QtMultimedia 5.2.
by jpwright
Wed Sep 21, 2016 9:31 pm
Forum: Yocto
Topic: Issue playing video using Qt5 QMediaPlayer / gstreamer [SOLVED]
Replies: 4
Views: 5967

Re: Issue playing video using Qt5 QMediaPlayer / gstreamer

Update: I added these packages to IMAGE_INSTALL_append: imx-vpu imx-test firmware-imx-vpu-imx6d and switched to testing exclusively h264-encoded videos in .m4v containers, since that seemed to yield the best result. I'm able to get videos to play, however the performance is very bad (<5 FPS) compare...
by jpwright
Tue Sep 20, 2016 8:06 pm
Forum: Yocto
Topic: Issue playing video using Qt5 QMediaPlayer / gstreamer [SOLVED]
Replies: 4
Views: 5967

Issue playing video using Qt5 QMediaPlayer / gstreamer [SOLVED]

Hi, I'm trying to get a video playing in my Qt5 app. I'm using the VAR-SOM-MX6 with Yocto Jethro, with a few additional things in my local.conf to get gstreamer working: PACKAGECONFIG_append = " packagegroup-fsl-gstreamer" PACKAGECONFIG_append_pn-qtmultimedia = " gstreamer" IMAGE...
by jpwright
Wed Aug 31, 2016 10:26 pm
Forum: Yocto
Topic: wlcore: ERROR firmware boot failed despite 3 retries
Replies: 5
Views: 6047

Re: wlcore: ERROR firmware boot failed despite 3 retries

I've also experienced this problem after letting my device idle overnight.

Code: Select all

wlcore: ERROR firmware boot failed despite 3 retries


appears whenever I try to bring wlan0 back up. Similarly, reloading the wl18xx driver using modprobe doesn't work. The only thing that seems to work is a reboot.
by jpwright
Tue Jul 19, 2016 2:41 pm
Forum: Yocto
Topic: Include webkit in meta-toolchain-qt5
Replies: 3
Views: 4280

Re: Include webkit in meta-toolchain-qt5

I got this response from Variscite support. Going to test it out now. to add webkit support to your host toolchain, you are supposed to enable qtwebkit functionality in qt5tools by adding the following setting PACKAGECONFIG_append_pn-qttools = "qtwebkit" in your file ~/var-som-mx6-yocto-je...
by jpwright
Tue Jul 12, 2016 10:03 pm
Forum: Yocto
Topic: Include webkit in meta-toolchain-qt5
Replies: 3
Views: 4280

Re: Include webkit in meta-toolchain-qt5

Thanks for the response -- unfortunately, that still didn't work :-(

One thing to note is that QtWebKit is distinct from QtWebEngine (Chromium-based).

Still, even making that change, I get "Project ERROR: Unknown module(s) in QT: webenginewidgets" when trying to use QtWebEngine.
by jpwright
Tue Jul 05, 2016 6:48 pm
Forum: Yocto
Topic: Include webkit in meta-toolchain-qt5
Replies: 3
Views: 4280

Include webkit in meta-toolchain-qt5

I set up QtCreator and the Qt5 toolchain by following the instructions in this guide: http://variwiki.com/images/8/8d/YoctoQtCreator.pdf I'd like to run the Qt5 HTML5 example application, but get the issue "Unknown module(s) in QT: webkitwidgets webkit" when building. It looks like those ....
by jpwright
Fri Jul 01, 2016 10:01 pm
Forum: News and General Information (Forum support email to support@variscite.com)
Topic: Search settings on this forum
Replies: 0
Views: 4945

Search settings on this forum

The search settings on this forum are pretty restrictive, which really limits its usefulness as a resource. For example, searching for "X11" yields the following result: Information The following words in your search query were ignored because they are too common words: x11. You must speci...
by jpwright
Thu Jun 30, 2016 5:48 pm
Forum: Yocto
Topic: Issue running bitbake meta-ide-support
Replies: 0
Views: 2196

Issue running bitbake meta-ide-support

Hi, I'm following this tutorial: http://variwiki.com/index.php?title=VAR-SOM-MX6_Hello_World and attempting to build the toolchain. I first followed all instructions for development machine setup, etc (using an Ubuntu 14.04 VM) and set up my build directory using: DISTRO=fsl-imx-fb MACHINE=var-som-m...

Go to advanced search

cron