[VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail [SOLVED]

Moderators: Oren.R, Eran.M

miniview
Posts: 5
Joined: Tue May 17, 2016 2:11 am

[VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail [SOLVED]

Postby miniview » Mon Feb 06, 2017 9:43 am

Hi Sirs,
When i follow up the command from variwiki(http://www.variwiki.com/index.php?title ... ecord_play), but i can't hear any voice from playback?
My HW setting is as below.
VAR-MX7CUSTOMBOARD<---Audio line cable--->Headphone output from NB.

OS:
Yocto->Krogoth Release 01 - 4.1.15

Please give me advisement.

Eran.M
Posts: 140
Joined: Tue Jan 26, 2016 10:49 am

Re: [VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail

Postby Eran.M » Tue Feb 07, 2017 3:48 pm

- You are looking at the Wiki page for VAR-SOM-MX6. This is the correct page for VAR-SOM-MX7:
http://www.variwiki.com/index.php?title ... ecord_play

- What do you mean by "Headphone output from NB"?

miniview
Posts: 5
Joined: Tue May 17, 2016 2:11 am

Re: [VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail

Postby miniview » Wed Feb 08, 2017 3:14 am

Hi Sir,
I post my experiment and setting as below again.

SOM: VAR-SOM-MX7
Board:VAR-DVK-MX7_LO

Linux version:
Linux version 4.1.15-7Dual+gab28f5e (eran@bobo) (gcc version 5.3.0 (GCC) ) #1 SMP PREEMPT Wed Nov 30 19:17:25 IST 2016

HW experiment setting:
Using NB's Headphone plug port as the audio output source then connecting the audio cable plug into Line-in port(J12) of VAR-DVK-MX7.

I use the command as below.(from http://www.variwiki.com/index.php?title ... ecord_play)
root@imx7-var-som:~# amixer set 'Capture' 22
root@imx7-var-som:~# arecord -f cd -d 10 -D hw:0,0 test.wav
root@imx7-var-som:~# aplay test.wav

But i can not hear any audio from HP port(J15) via my headset.
Should i set any extra command?

PS:All of setting and method is workable when i use VAR-SOLOCustomboard for testing. So i think my setting, audio cable and NB HW is no problem now.

Eran.M
Posts: 140
Joined: Tue Jan 26, 2016 10:49 am

Re: [VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail

Postby Eran.M » Wed Feb 08, 2017 12:11 pm

You are using the Recovery SD card, right?
This issue was already fixed if you build your SD card from Yocto.

To fix your current SD card replace your /etc/pulse/default.pa file with this file:
https://raw.githubusercontent.com/varig ... default.pa

A new and updated recovery SD card is due soon.

miniview
Posts: 5
Joined: Tue May 17, 2016 2:11 am

Re: [VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail

Postby miniview » Thu Feb 09, 2017 10:09 am

No matter what i used to boot-up (eMMC, SD), it seems unworkable after i patch default.pa.
BTW, i use command alsamixer -V capture to query mixer information, the Line-in and MIC seem to turn off.
Can you help us to resolve this issue?
[Issue]AlsaMixer_Audio_LineIN.jpg

Eran.M
Posts: 140
Joined: Tue Jan 26, 2016 10:49 am

Re: [VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail

Postby Eran.M » Thu Feb 09, 2017 2:30 pm

I've just verified that the following works:
Write the recovery SD card image v10 to an SD card.
Replace /etc/pulse/default.pa with the one in the link I gave earlier.
Boot from the SD card.
Connect an audio source to the Line In plug.
Run:
# amixer set 'Capture' 22
# arecord -f cd -d 10 test.wav
# aplay test.wav

Eran.M
Posts: 140
Joined: Tue Jan 26, 2016 10:49 am

Re: [VAR-MX7CUSTOMBOARD] Line-in test fail

Postby Eran.M » Thu Feb 16, 2017 9:25 am

A new VAR-SOM-MX7 recovery SD card was just release (v11).
This fix is included (among other updates).

http://variwiki.com/index.php?title=VAR ... ry_SD_card


Return to “Yocto”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron